|
Otwarty przez: Hipolit74 2009-04-14, 21:12 |
Czy u Was też kradną? |
| Autor |
Wiadomość |
Sylwia
|
Wysłany: 2009-04-12, 11:54 Czy u Was też kradną?
|
[Cytuj]
|
|
W piątek spotkała mnie jedna z bardzie przykrych sytuacji - okazało się, że moja niania wykrada nam z lodówki jedzenie. Nie to że wyjada, bo oczywiście ma może jeść, pić co chce, ale nie wolno jej WYNOSIĆ JEDZENIA DO DOMU, okazało się, że chciała naszym kosztem zorganizować sobie święta!
Zorientowałam się przypadkiem bo kupowałam jedzenie partiami i chciałam napić się soku z ananasów, a tutaj 2 puszki zniknęły, po krótkiej rozmowie w piątkowy wieczór Pani Wiesia przyznała się, że nie zdążyła kupić, więc wzięła, ale po świętach miała odkupić..
Kurcze !, taki numer przed świętami, już nigdy nie zatrudnię Pani po 50 i chyba wolę dopłacić jej 300/400 na jedzenie i odciąć od lodówki. Czy ktoś miał taki przypadek?
Co zrobiliście? Płaciłam jej przyzwoicie - 1400 zł miesięcznie, co jak na Gdańsk jest całkiem ok.
.. zwolniłam z życzeniami wesołych świąt.
Sylwia |
| Ostatnio zmieniony przez Sylwia 2009-04-15, 13:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Diana
Gość
|
Wysłany: 2009-04-29, 11:54 Właśnie wywaliłam z pracy
|
[Cytuj]
|
|
Jestem cała roztrzęsiona, muszę się gdzieś wygadać, a z tego co tutaj znalazłam, nie jestem jedyna. Wróciłam dziś wcześniej z pracy i co? Złapałam naszą Panią Joasię na wyjadaniu moich!! lodów. Nie byłoby afery, ale Pani Joasia wolała dopłatę na jedzenia do pensji niż możliwość jedzenia tego co mamy w domu. Efekt - dostawała dopłatę i żywiła się naszym kosztem! żeby to była kanapka, ale lody Tiramisu!!!
Dlaczego tak trudno znaleźć godnego zaufania! Ludzie co z Wami! |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2009-06-13, 20:54 Nianie...
|
[Cytuj]
|
|
| Sorki, ale niania to przecież obcy człowiek, może się trafić każdy.. n |
|
|
|
|
Gość
|
|
|
|
|
avivat
|
Wysłany: 2009-07-16, 15:30
|
[Cytuj]
|
|
| Proponuje na początku zawsze jakoś sprawdzać nianię. Powystawiać cenne rzeczy na widoku albo "schowane" i zobaczyć, czy się połasi, można też podsłuch założyć. To nie jest droga sprawa. Ja tak zrobiłam przy drugiej niani, ale na szczęście obawy okazały się bezpodstawne. Dziewczyna się spisuje świetnie! |
|
|
|
|
mleczna krówka
|
Wysłany: 2009-07-21, 23:17
|
[Cytuj]
|
|
| Witam, zgadzam się z avivat- nie zaszkodzi kogoś sprawdzić na początek, a nawet raz na jakiś czas już nawet kiedy pracuje u nas. Ja tak właśnie robiłam, bo przecież, jak by nie było, wpuszczam obcego człowieka do domu. Tym bardziej, że naszą Panią Elę wynalazłam na portalu niania.pl. Tak prawdę mówiąc, początkowo się obawiałam, ale mąż mówił mi ciągle, że przecież niania z ogłoszenia w internecie nie jest gorsza od tej "ze słupa", a nawet lepsza, bo wybierasz sobie osoby, których referencje Cię interesują. Nie mówię od razu, żeby zakładać monitoring w całym domu itd, bo tak prawdę mówiąc, jeśli coś jest nie tak, to gdzieś tam całym sobą człowiek to czuje podświadomie. Nie trzeba się oczywiście bać każdego i patrzeć wszystkim na ręce, ale jak to mówią strzeżonego... |
_________________ na samym dnie między niebem a piekłem spotkamy się... |
|
|
|
|
aniolek1
|
Wysłany: 2010-02-08, 16:26 WYNAJĘŁAM DETEKTYWA
|
[Cytuj]
|
|
| Ja moją nianie przyłapałam dwa razy, gdy wrociłam wcześniej do domu niż zwykle, ze siedziala przy telewizorze a dziecko placze na gorze w pokoju. Dalo mi to do myslenia i wynajelam detektywa24 ktory sprawdzil co robi z dziecmi na spacerach oraz co sie dzieje w domu. Od razu ja zwolinismy, bo sie okazalo ze siedzi na telefonie i oglada tv, a dziedzi dostaja byle co do jedzenia, albo obiady na zimno. Nastepna nianie juz z pomoca detektywa sprawdzilismy przed podjeciem pracy, jej referencje itp. - troche to nas kosztowalo ale wkoncu to nasze dzieci. |
|
|
|
|
horoshka
|
Wysłany: 2010-09-05, 03:56 Czy u Was też kradną
|
[Cytuj]
|
|
Cytat:Napisane przez Gnom26 warczenie Argentyna robi wrazenie.Hi hi Robi, robi
Moja argentynka nie jest głucha, ale chciałam Was tylko przywitać bo cicho od Was na "głównym" wątku. Jestem zachwycona, że chcieliście się opiekować głuchymi pieskami. Może ktoś z Was jest z Warszawy?
Pozdrawiam
Dorota |
_________________ ˙ ęŕę ęîřęŕ, ăóë˙ţ ńŕěŕ ďî ńĺáĺ :)
ěîč ëţáčěűĺ áĺńďëŕňíűĺ ôëĺř čăđű
 |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Serwis
nianiaforum.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i opinii
umieszczanych przez użytkowników!
Darmowy Katalog Stron
Koncentrator - szybki katalog stron
4Effect PR - agencja PR | |
|